Peta korizmena nedjelja B


16.3.2024.


5.Korizmena nedjelja B, 17. ožujka 2024. - RADOVI

 

-         Danas je godišnje župno klanjanje u našoj župi. Odvojite barem dio vremena i provedite ga s Isusom u Presvetom Oltarskom sakramentu. Presveto je izloženo u crkvi do 18,30 sati kada će biti završni blagoslov.

 

-         Ponedjeljak - susrete čitača i svih onih koji žele bolje upoznati Božju Riječ, nakon večernje sv. mise u 19:15 sati.

 

-         Utorak, 19.3. slavimo svetkovinu sv. Josipa, zaručnik BDM. Sv. mise redovito u 8,30 i 18,30 sati.

Taj utorak započinje i Pobožnost 13 utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom koju ćemo moliti svaki utorak uz obje sv. mise. U našem dekanatu posebno se slavi u župi Podvinje. Prvu večer predslavi naša župa ( hodočasti župni vikar i zbor )

 

-         U četvrtak, 21.3. s početkom u 20 sati, SKAC organizira tribinu „3u1“ s temom „Samaštvo – Koja prilika se krije u samaštvu? Kako ga pretvoriti u blagoslov? Koje su zamke samaštva? Što Bog želi od mene?“. Predavačica je Marina Oerak, voditeljica programa za cjeloviti razvoj osobnosti – 3D formacija u SKAC Osijek.  .

 

-         Iduća nedjelja je Nedjelja muke Gospodnje - CVJETNICA, sv. mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu. Svečana sv. misa u 9 sati započinje blagoslovom grančica ispred crkve i u procesiji ide do katehetskog centra gdje se nastavlja sv. misa s pjevanom Mukom po Marku. Na ostalim misama blagoslov grančica i čitana Muka po Marku (po ulogama). Grančice si možete nabaviti kod nas u župi i prilogom pomoći misijsko djelovanje naše misijske skupine.

 

-         KRIŽNI PUT - utorkom i petkom u 18 sati, nakon kojeg slijedi sv. misa na kojoj prikupljamo priloge za župni Caritas. Isto tako možete donijeti i namirnice i hig. potrepštine u košare u centru koje ćemo za Uskrs podijeliti potrebitima naše župe.

 

-         Subota, 23.3.2024. VELIKA USKRSNA ISPOVIJED. Prijepodne 9-12 sati i poslijepodne 15-18 sati.

 

-         ŽUPNA KATEHEZA  - ovaj tjedan nastavljamo sa župnom katehezom prema rasporedu na oglasnoj ploči i web stranici župe. Ovaj tjedan imaju učenici 1. razreda srednje škole.

 

-         SKAC – redovita sv. misa srijedom u 20 sati

 

-         Upisujemo sv. misa za travanj, svibanj i lipanj.  ( 7 € )

 

 

-         NAJAVA! SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI, Gospić, 4. svibnja 2024. Svi koji želite ići (14 – 35 godina), možete se prijaviti kapelanu ili tajnici. Prijave traju do 24.ožujka. Uz prijavu, odmah se plaća kotizacija od 10€.

 

-         Zahvala svim župljanima za Vaše darove – LUKNO (uzdržavanje župe), DAR ZA CRKVU (održavanje objekata) te za naše SVETIŠTE GOSPE BRZE POMOĆI! Hvala i skupinama koje spremaju crkvu i centar

-         Na župnim stranicama pratite ostale događaje i na vrijeme se informirajte o mogućim promjenama. I ovaj tjedan možete pročitati razmatranja Božje Riječi

-         Pokojnici – ovaj tjedan oprostili smo se od naše pokojnice: Jasna Kulaš i Aria Kurkutović. Njihovim obiteljima izrazimo iskrenu sućut, a za pokoj njihovih duša izmolimo: Pokoj vječni…

 

 

TEL: 035/410-950; vlč. Anđelko, župnik - 098/92 321 47; vlč. Bernard, ž. vikar – 098/174-5952

zupa.gospe.brze.pomoci@gmail.com; IBAN:HR0223400091110439121

web: www.zupa-gospe-brze-pomoci.hr